Tvarohovo-jahodový dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 ks citron 800 g jahody 500 g tvaroh 1 balíček vanilkový cukr 1 kelímek smetana ke šlehání 1 balíček ztužovač šlehačky 1 balíček dortové želé 400 g bílý smetanový jogurt těsto 6 ks vejce 0.5 balíčku prášek do pečiva 250 g cukr krupice 250 g polohrubá mouka 4 lžíce citronová šťáva
Postup Tvarohovo-jahodový dort recept
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce rozšleháme s cukrem a citronovou šťávou. Poté přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 30 minut na 170 °C.
Na náplň si smícháme tvaroh, jogurt, šťávu z citronu, vanilkový cukr a krupicový cukr. Ušleháme šlehačku. Ztužovač připravíme podle návodu a poté ho spolu se šlehačkou zamícháme o tvarohové směsi. Čtvrtinu jahod nakrájíme na kousky a vmícháme do náplně.
Upečený korpus rozřízneme na polovinu. Dolní polovinu vložíme do dortové formy a naplníme 2/3 náplně. Přiklopíme druhým dílem korpusu a na něj navršíme zbytek náplně.
Želatinu si připravíme podle návodu. Celý povrch dortu poklademe jahodami a polijeme želatinou.
Tvarohovo-jahodový dort dáme vychladit nejlépe přes noc. Na závěr můžeme strany dortu dozdobit strouhaným kokosem nebo mandlovými plátky.