Tvarohovo-jahodový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 ks citron
800 g jahody
500 g tvaroh
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky
1 balíček dortové želé
400 g bílý smetanový jogurt
těsto
6 ks vejce
0.5 balíčku prášek do pečiva
250 g cukr krupice
250 g polohrubá mouka
4 lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce rozšleháme s cukrem a citronovou šťávou. Poté přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 30 minut na 170 °C.

  2. Na náplň si smícháme tvaroh, jogurt, šťávu z citronu, vanilkový cukr a krupicový cukr. Ušleháme šlehačku. Ztužovač připravíme podle návodu a poté ho spolu se šlehačkou zamícháme o tvarohové směsi. Čtvrtinu jahod nakrájíme na kousky a vmícháme do náplně.

  3. Upečený korpus rozřízneme na polovinu. Dolní polovinu vložíme do dortové formy a naplníme 2/3 náplně. Přiklopíme druhým dílem korpusu a na něj navršíme zbytek náplně.

  4. Želatinu si připravíme podle návodu. Celý povrch dortu poklademe jahodami a polijeme želatinou.

  5. Tvarohovo-jahodový dort dáme vychladit nejlépe přes noc. Na závěr můžeme strany dortu dozdobit strouhaným kokosem nebo mandlovými plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy