Tvarohovec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
15 dkg máslo
3 balíčky tvaroh
25 dkg cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
25 dkg vařené brambory
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si předem uvaříme. Vychladíme a pomeleme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

  2. Do mixéru dáme máslo, cukr, vanilkový cukr a třeme asi 5 minut. Pak přidáme mleté brambory, žloutky a postupně přidáváme tvaroh. Nakonec přidáme sníh z bílků.

  3. Těsto vlijeme do formy, která je vymazaná máslem a dobře vysypaná strouhankou.

  4. Tvarohovník pečeme asi 50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy