Tuřínová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
2 lžíce máslo
2 ks šalotka
2 lžičky citronová šťáva
1 l zeleninový vývar
600 g tuřín
150 g creme fraiche
podle chuti
sůl
křen
na ozdobu
čerstvá petrželka
Postup Tuřínová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Tuřín oloupeme, opláchneme a nakrájíme na menší kostky. Oloupanou šalotku s česnekem nasekáme na drobné kousky.
V hrnci na rozpuštěném másle zpěníme šalotku s česnekem a přidáme nakrájený tuřín. Krátce osmažíme a základ polévky zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 20 minut a poté tuřínovou polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Polévku dochutíme creme fraiche, citronovou šťávou a solí.
Tuřínovou polévku těsně před podáváním posypeme nastrouhaným křenem a ozdobíme petrželkou.