Turecká pochoutka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 lžíce cukr 0.3 ks máslo 0 l mléko 3-4 lžíce hladká mouka na ozdobu pistácie mletá skořice
Postup Turecká pochoutka recept
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nalijeme 0,5 litru mléka a 2 - 3 lžíce cukru podle chuti a potřeby a necháme prohřát. V druhém hrnci opražíme 3 - 4 lžíce hladké mouky a přidáme na kousky nakrájenou 1/4 másla. Uděláme hebkou jíšku a osmažíme ji dozlatova.
Až bude mléko prohřáté, přilíváme jej postupně za stálého do hrnce s jíškou. Necháme přejít varem. V případě vzniklých hrudek rozmixujeme nebo vyšleháme ručním šlehačem. Směs poté nalijeme do mísy nebo pekáčku a necháme trochu vychladnout. Pekáček přikryjeme pečlivě celofánem a dáme do lednice ztuhnout na minimálně 6 hodin.
Vychladlou a ztuhlou směs vyndáme z lednice. Servírujeme na talíř a posypeme nastrouhanými pistáciovými oříšky a skořicí. Případně podle chutí a vlastního výběru ovocem. Tureckou pochoutku ihned podáváme.