Turecká pochoutka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžíce cukr
0.3 ks máslo
0 l mléko
3-4 lžíce hladká mouka
na ozdobu
pistácie
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme 0,5 litru mléka a 2 - 3 lžíce cukru podle chuti a potřeby a necháme prohřát. V druhém hrnci opražíme 3 - 4 lžíce hladké mouky a přidáme na kousky nakrájenou 1/4 másla. Uděláme hebkou jíšku a osmažíme ji dozlatova.

  2. Až bude mléko prohřáté, přilíváme jej postupně za stálého do hrnce s jíškou. Necháme přejít varem. V případě vzniklých hrudek rozmixujeme nebo vyšleháme ručním šlehačem. Směs poté nalijeme do mísy nebo pekáčku a necháme trochu vychladnout. Pekáček přikryjeme pečlivě celofánem a dáme do lednice ztuhnout na minimálně 6 hodin.

  3. Vychladlou a ztuhlou směs vyndáme z lednice. Servírujeme na talíř a posypeme nastrouhanými pistáciovými oříšky a skořicí. Případně podle chutí a vlastního výběru ovocem. Tureckou pochoutku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy