Turecká jogurtová polévka s rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
40 g máslo
3 dl jogurt
60 g rýže
20 g hladká mouka
na ozdobu
2 lžíce sušená máta

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme na malém plameni ve 4 pohárech vody doměkka.

  2. V hrnci rozmícháme jogurt s moukou a vejcem, ohřejeme na malém plameni a postupně za stálého míchání přiléváme vodu s rýží. Potom všechno spolu 10 minut povaříme. Podle chuti jogurtovou polévku osolíme.

  3. Na másle opražíme mátu.

  4. Tureckou jogurtovou polévku s rýží rozdělíme na talíře a sypeme opraženou mátou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy