Turecká jogurtová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžíce máslo
2 ks cibule
2 lžíce hladká mouka
1 sklenka bílý jogurt
4 lžíce mátové lístky
1 l drůbeží vývar
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
příloha
4 plátky veka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mátové lístky nasekáme.

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Rozšleháme ji ve vývaru a 10 minut povaříme. Pak prošleháme s jogurtem, přidáme sůl, pepř, nasekanou mátu a už nevaříme.

  3. Tureckou jogurtovou polévku podáváme s "rybičkami veky".


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy