Tuňákové karbanátky s ricottou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 lžíce petrželka
10 g kapary
50 g parmazán
200 g ricotta
200 g tuňák v olivovém oleji
4 ks ančovičky v oleji
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka necháme odkapat od oleje a rozmačkáme vidličkou. Ančovičky s kapary nasekáme najemno.

  2. Do mísy vložíme ricottu, strouhaný sýr, tuňáka, vejce, sekané ančovičky s kapary, nasekanou petrželku,strouhanku, sůl a pepř. Suroviny dobře zpracujeme. Musí nám vzniknout směs, abychom z ní mohli tvořit malé karbanátky, asi 30 g jeden.

  3. Tuňákové karbanátky s ricottou obalíme ve strouhance a poté je smažíme v připraveném rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Osmažené karbanátky odkládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili nadbytečného oleje.

  4. Tuňákové karbanátky s ricottou podáváme jako hlavní chod s bramborovou přílohou nebo jen se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!