Trojhránky s rumem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 g máslo
4 lžíce rum
1 ks žloutek
50 g vlašské ořechy
200 g dětské piškoty
3 lžíce granko
poleva
150 ml rum
200 g cukr moučka
na ozdobu
50 g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Piškoty dáme do igelitového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemno. Rozdrcené piškoty vysypeme na vál a uprostřed vytvoříme důlek, do kterého vložíme žloutek, nalijeme rum a přisypeme granko. Přidáme na jemno nasekané vlašské ořechy a na kousky nakrájené změklé máslo. Vše zpracujeme na tužší těsto, ze kterého vytvoříme váleček. Ten pak vyválíme do podlouhlého hranolu.

  2. Připravíme si rumovou polevu. Do misky si nasypeme cukr, přilijeme rum a nejméně 20 minut třeme, dokud poleva nezhoustne. Rumovou polevu nalijeme na připravené těsto ve tvaru hranolu, poleva se rovnoměrně rozteče. Cukroví posypeme nasekanými vlašskými ořechy a dáme alespoň na 30 minut do chladničky ztuhnout.

  3. Připravený hranol s rumovou polevou nakrájíme na pravidelné trojúhelníčky. Nůž, kterým těsto krájíme, namáčíme v horké vodě, aby se poleva při krájení nelámala.

  4. Trojhránky s rumem podáváme jako lahodné cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!