Trhanka zapečená s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
3 lžíce sádlo
voda
400 g uzený bok
250 g pšeničká trhanka

Postup přípravy receptu

  1. Přebranou pšeničnou trhanku (krupky) propláchneme, zalijeme vodou a necháme stát alespoň 4 hodiny. Nabobtnalou jí krátce povaříme, vodu scedíme. Trhanku znovu zalijeme vroucí vodou a uvaříme doměkka. Pak trhanku slijeme.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme dorůžova na části sádla společně se slaninou nakrájenou na kostičky. Potom přidáme na kostky nakrájený bůček a krátce osmahneme.

  3. Pekáček vymažeme sádlem. Na dno rozprostřeme polovinu osolené trhanky smíchané s rozetřeným česnekem. Na tuto vrstvu rozložíme osmahnutý uzený bůček s cibulí a slaninou a přikryjeme druhou částí trhanky. Povrch pokapeme rozehřátým sádlem a upečeme v troubě při mírném ohni dozlatova.

  4. Trhanku zapečenou s uzeným masem podáváme ihned. Jako příloha je vhodná čerstvá zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy