Třešňovec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
100 g máslo
1 ks citron
100 g cukr moučka
70 g polohrubá mouka
70 g mleté mandle
náplň
500 g třešně

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s 50 g cukru moučka a nastrouhanou citronovou kůrou. Do pěny postupně vmícháme 5 žloutků. Ušleháme tuhý sníh z 5 bílků a 50 g cukru moučka. Nakonec přidáme polohrubou mouku a nastrouhané mandle nebo ořechy.

  2. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Na plech s pečicím papírem rozprostřeme těsto a navrch naklademe třešně nebo jiné ovoce, které máme rádi. Pečeme zvolna, až okraje koláče zezlátnou.

  3. Třešňovec ještě teplý porcujeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy