Třešňovec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 5 ks vejce 100 g máslo 1 ks citron 100 g cukr moučka 70 g polohrubá mouka 70 g mleté mandle náplň 500 g třešně
Postup Třešňovec recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme s 50 g cukru moučka a nastrouhanou citronovou kůrou. Do pěny postupně vmícháme 5 žloutků. Ušleháme tuhý sníh z 5 bílků a 50 g cukru moučka. Nakonec přidáme polohrubou mouku a nastrouhané mandle nebo ořechy.
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Na plech s pečicím papírem rozprostřeme těsto a navrch naklademe třešně nebo jiné ovoce, které máme rádi. Pečeme zvolna, až okraje koláče zezlátnou.
Třešňovec ještě teplý porcujeme a podáváme.