Třené ovocné řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
125 g máslo
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr krupice
0.5 balíčku vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
vlažné mléko
na ozdobu
ovoce
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme si žloutky, cukr a máslo a utřeme jej do pěny. Přisypáváme prosátou mouku s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Nakonec podle hustoty přiléváme vlažné mléko.

  2. Úplně nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Hotové těsto lijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a navrch poklademe ovoce.

  3. Nakonec celé ovocné řezy posypeme drobenkou a dáme péct do vyhřáté trouby.

  4. Třené ovocné řezy jsou dobré k čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!