Třené hřbety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
6 lžic cukr
250 g máslo
0.5 l mléko
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
těsto
4 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
4 lžíce cukr krupice
4 lžíce hladká mouka
podle potřeby
ovoce
máslo na vymazání
mouka na vysypání
na ozdobu
cukrářské zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve ušleháme vejce do pěny (můžeme celé, ale i žloutky a bílky zvlášť) s cukrem. Přidáme mouku, prášek do pečiva a dáme péct. Pečeme ve vymazané formě na hřbety cca 20 - 30 minut při 180 °C.

  2. Máslo vyšleháme s cukrem do hladké konzistence. Můžeme přidat uvařený vanilkový pudink, který připravíme z mléka a pudinkového prášku.

  3. Po vychladnutí upečený korpus rozkrojíme, naplníme krémem a můžeme naskládat ovoce (např. banány nebo kompotované mandarinky). Položíme druhý díl těsta a opět potřeme krémem. Můžeme posypat cukrářským zdobením.

  4. Třené hřbety je nejlepší dát na chvíli ztuhnout a až potom nakrájet a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!