Trautenberkův mls recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
pepř
4 ks vykostěná vepřová kotleta
těsto
4 stroužky česnek
sůl
3 ks vejce
2 lžíce strouhanka
6-8 ks brambory
mléko
majoránka
kmín
2 lžíce hladká mouka
podle potřeby
olej
příloha
1 kostka masox
1 sklenka lečo

Postup přípravy receptu

  1. Z nastrouhaných brambor, prolisovaného česneku, majoránky, vajec, soli, pepře, kmínu, mouky, strouhanky (kvůli křehkosti) a mléka si připravíme klasické bramborákové těsto.

  2. Naklepané, osolené a opepřené kotlety z jedné strany zprudka opečeme na oleji, obrátíme, zalijeme bramborákovým těstem a necháme smažit. Pak znovu otočíme a dosmažíme z druhé strany, aby se maso s těstem spojilo.

  3. Do zvláštní nádoby vyklopíme sklenici leča, nepatrně podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu a necháme probublat.

  4. Na talíře dáme kotletu, zasypeme lečem. Trautenberkův mls zapíjíme pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy