Tradiční buchty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 dkg máslo
3 ks žloutek
2 lžíce cukr moučka
0 kg polohrubá mouka
25 cl mléko nebo smetana
7 dkg kondenzované slazené mléko
na ozdobu
1 dl šlehačka ve spreji
2 lžíce švestková povidla

Postup přípravy receptu

  1. Do misky vlijeme mléko jako první, přidáme 125 g másla, 3 žloutky a 2 lžíce cukru a rozšleháme je ručním mixérem. Do druhé misky dáme 40 dkg polohrubé mouky a 7 dkg sladkého kondenzovaného mléka. Vše promícháme a tvoříme buchty.

  2. Na plech přiložíme pečící papír, poklademe buchty a dáme péct 20 minut při teplotě 200 °C.

  3. Na ozdobu tradičních buchet použijeme 2 lžíce povidel a šlehačku ve spreji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!