Tostadas recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
1 ks cibule
- - kmín
- - sádlo
- - smetana kysaná
- - pepř mletý
- - sýr strouhaný
200 g slanina anglická
2 lžíce protlak rajčatový
400 g plec vepřová
- - chilli
- - salát listový
350 g fazole černé
8 ks tortilly kukuřičné
- - salsa cruda

Postup přípravy receptu

  1. Fazole, nejlépe přes den namočené, uvaříme doměkka. Slaninu pokrájíme nadrobno a orestujeme ji spolu s cibulí dosklovata. Přidáme chilli, protlak a ještě chvíli restujeme. Vše zalijeme asi 200 ml vývaru a ochutíme česnekem a solí. Necháme 10 minut povařit. Hotové fazole scedíme a umeleme na masovém mlýnku. Vzniklou hmotu smícháme se směsí slaniny a protlaku. Měla by vzniknout pasta hustá asi jako bramborová kaše, kterou dle potřeby dochutíme.Vepřové maso nakrájíme na větší kusy a spolu s kmínem ho uvaříme v osolené vodě doměkka. Když vychladne, natrháme ho po vláknech na nudličky. Kousky masa ještě opečeme na sádle dozlatova. Přidáme pepř, chilli a sůl. Připravíme si tortilly a potřeme fazolovou pastou, na ni dáme vepřové maso, vše posypeme salátem, sýrem a dochutíme kysanou smetanou a salsou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy