Tostadas recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - sůl 1 ks cibule - - kmín - - sádlo - - smetana kysaná - - pepř mletý - - sýr strouhaný 200 g slanina anglická 2 lžíce protlak rajčatový 400 g plec vepřová - - chilli - - salát listový 350 g fazole černé 8 ks tortilly kukuřičné - - salsa cruda
Postup Tostadas recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole, nejlépe přes den namočené, uvaříme doměkka. Slaninu pokrájíme nadrobno a orestujeme ji spolu s cibulí dosklovata. Přidáme chilli, protlak a ještě chvíli restujeme. Vše zalijeme asi 200 ml vývaru a ochutíme česnekem a solí. Necháme 10 minut povařit. Hotové fazole scedíme a umeleme na masovém mlýnku. Vzniklou hmotu smícháme se směsí slaniny a protlaku. Měla by vzniknout pasta hustá asi jako bramborová kaše, kterou dle potřeby dochutíme.Vepřové maso nakrájíme na větší kusy a spolu s kmínem ho uvaříme v osolené vodě doměkka. Když vychladne, natrháme ho po vláknech na nudličky. Kousky masa ještě opečeme na sádle dozlatova. Přidáme pepř, chilli a sůl. Připravíme si tortilly a potřeme fazolovou pastou, na ni dáme vepřové maso, vše posypeme salátem, sýrem a dochutíme kysanou smetanou a salsou.