Toskánská Minestrone recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks brambory
1 ks cuketa
3 ks rajče
3 ks mrkev
1-2 listy kapusta
1 ks brokolice
2 ks celer řapíkatý
3 ks menší cibule
400 g bílé fazole
podle chuti
sůl
strouhaný parmazán
mletý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme přes noc do vody. Poté je uvaříme v té samé vodě. Vaříme asi 20 minut doměkka.

  2. V hrnci orestujeme očištěnou a nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Přidáme brambory nakrájené na větší kousky a po chvíli i další zeleninu podle libosti (jarní cibulku, brokolici, kapustu, cuketu).

  3. Rajčata spaříme a oloupeme, odstraníme zrnka a měkkou část, zbylé části dáme do polévky.

  4. Nakonec přidáme fazole a vše zalijeme vlažnou vodou. Vaříme asi 15 - 20 minut. Odebereme čtvrtinu zeleniny a propasírujeme. Smícháme se zbylou polévkou, osolíme a opepříme.

  5. Toskánskou Minestrone servírujeme se strouhaným parmazánem a kapkou olivového oleje.

  6. Řapíkatý celer můžeme nahradit kouskem obyčejného. Má-li někdo chuť, může přidat 1 - 2 lžíce rajčatového protlaku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy