Toníkova masová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 lžíce petrželka
1 dl mléko
1 lžička majoránka
100 g žampiony
2 ks rohlík
150 g anglická slanina
100 g šunkový salám
500 g míchané mleté maso
2 ks jarní cibulka s natí
podle potřeby
olej
strouhanka
sojová omáčka
sádlo na vymazání
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
vegeta speciál

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky pokrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a na 10 minut odložíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky. Asi 3 plátky slaniny nakrájíme na nudličky, dáme slaninu na pánev, zakápneme olejem, přidáme pokrájenou cibuli a všechno osmahneme. Přidáme oloupané a na kousky nakrájené žampiony a zakápneme sojovou omáčkou. Krátce podusíme bez podlévání.

  2. Do mísy dáme mleté maso, vymačkané rohlíky, drobně pokrájený šunkový salám, vychladlé žampiony, nasekanou petrželku, majoránku, vejce, osolíme, opepříme a přidáme vegetu. Já používám vegetu vlastní výroby bez éček. Všechno dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou.

  3. Pekáč vymažeme sádlem, vyložíme plátky anglické slaniny, na slaninu urovnáme masovou hmotu, poklademe zbývající slaninou, pokryjeme alobalem a ve vyhřáté troubě zvolna pečeme asi 35 minut. Potom sundáme alobal, zvýšíme teplotu a 25 - 30 minut dopékáme.

  4. Toníkovu masovou bábovku podáváme třeba s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo kompotem podle chuti. Tato sekaná se dá upéct i ve větší bábovkové formě. Sekaná je dobrá i studená s chlebem a okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy