Tompa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
10 dkg cukr
2 dl olej
5 dkg sůl
1 kg paprika
1 dl ocet
1 kg cibule
1 kg rajče
1 plechovka rajčatový protlak
500 dkg malé bílé fazole

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nejprve spaříme a oloupeme. Cibuli, rajčata a papriky nakrájíme na nudličky. Přidáme rajský protlak, sůl, cukr, ocet a olej. Vše společně povaříme 10 - 15 minut, potom přidáme uvařené fazolky.

  2. Směs naplníme do 1/4 l skleniček a sterilujeme 20 minut.

  3. Tompa směs můžeme použít jako přílohu a k přípravě rychlého hlavního chodu.

  4. Tip: Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme na nudličky, osmažíme a přidáme zeleninovou směs. Tompa s masem podáváme s rýží.

  5. Tompa můžeme použít studené i teplé do masových směsí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy