Tex-Mex chilli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 ks cibule
4 ks rajče
250 g mleté hovězí maso
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 špetka chilli koření
4 hrnečky červené fazole v nálevu
1 lžíce sekaný koriandr
podle chuti
sůl
1 špetka mletá skořice
mletý černý pepř
1 hrneček sladká chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a cibuli očistíme. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme podélně na plátky. Česnek nasekáme. Zbylou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Fazole propláchneme.

  2. Do hluboké wok pánve vložíme mleté maso, česnek a cibuli a společně restujeme. Tuk nepřidáme, maso ho pustí dostatek. Maso osolíme, opepříme a mírně smažíme. Pak přidáme rajčata, papriku a zvolna směs dusíme pod pokličkou.

  3. Když je směs téměř hotová, přidáme chilli omáčku a fazole. Tex-Mex chilli necháme již mírně dusit, aby se prohřály fazole. Když máme hotovo, přidáme na špičku nože mletou skořici, koriandr, promícháme a pod poklicí necháme uležet.

  4. Tex-Mex chilli podáváme teplé i studené. Nejlepší je ale druhý den. Kdo má rád pikantní, může přidat pár kapek tabasco.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy