Tetiny nekynuté koláče recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
sůl
1 ks vejce
1 ks žloutek
250 ml mléko
0 balíčků prášek do pečiva
1 kostka droždí
60 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
500 g hladká mouka
160 g rozpuštěné máslo
náplň
1 ks vejce
rum
1 ks žloutek
500 g tvaroh
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Tyto koláče děláme rádi, protože u nich odpadá náročné balení malých koláčků. A také se nemusí čekat, až těsto vykyne. Ušetří hromadu času, ale chuťově jsou stejně dobré.

  2. Půl kila hladké mouky a sůl promícháme. Z mléka, cukru, vanilkového cukru a droždí zaděláme kvásek, který necháme chvíli nakynout. Do uzavíratelné dózy přesejeme sypkou směs, přidáme kvásek, máslo, vejce, prášek do pečiva. Dózu uzavřeme a třeseme s ní, dokud se těsto neodlepuje od stěn. Dle potřeby přidáme trochu mouky.

  3. Utvoříme bochánky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Jednotlivé bochánky rozválíme na placky velikosti koláčů, které nazdobíme připravenými náplněmi. Tetiny nekynuté koláče můžeme dozdobit rozinkami a mandlemi. Nazdobené koláče potřeme po krajích vejcem. Pečeme 13 - 15 minut při teplotě 180 °C.

  4. Použila jsem klasickou tvarohovou náplň a švestková povidla. Protože tuto kombinaci mají naše děti nejraději. Můžeme použít i makovou náplň nebo jablková povidla, do kterých přidáme skořici.

  5. Suroviny na tvarohovou náplň pouze vymícháme metličkou.

  6. Tetiny nekynuté koláče podáváme jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy