Tetiny bratislavské rohlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
cukr
6-7 lžic mléko
4 dkg med
1 ks vanilkový cukr
15 dkg mleté vlašské ořechy
6 dkg piškotové drobečky
těsto
8 dkg cukr
sůl
20 dkg máslo
2 ks žloutek
3 dl mléko
3 dkg droždí
50 dkg hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a třeme do pěny, přidáme mouku, sůl a kvásek. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na menší části podle toho, jak velké chceme rohlíčky mít.

  2. Každou část těsta vyválíme na kulatou placku, kterou nakrájíme na 8 trojúhelníků, na každý dáme náplň a zavineme do tvaru rohlíčků, necháme 20 minut kynout. Bratislavské rohlíčky potřeme vajíčkem a pečeme asi na 180 °C. Teplotu trouby volíme podle zkušenosti.

  3. Na náplň dáme vařit mléko, vsypeme ořechy a med, krátce povaříme. Po sundání z ohně přidáme do směsi piškotové drobečky, vanilku a cukr podle chuti. Bratislavské rohlíčky můžeme plnit i makovou náplní, postup jako u ořechové, navíc přidáme skořici, na kvásek odebíráme z celkového množství.

  4. Tetiny bratislavské rohlíčky podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy