Terčiny závitky na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks bobkový list
1 lžíce hladká mouka
1 špetka kari koření
0.3 l kyselá smetana
4 plátky hovězí nebo krůtí maso
podle chuti
cukr
sůl
vegeta
náplň
sůl
2 ks vejce
50 g uzená slanina
2-3 ks sterilovaná okurka
mletý černý pepř
2-3 ks syrové brambory
podle potřeby
tuk
na potření
1 lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa (hovězí, telecí nebo krůtí) naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a dáme náplň. Zamotáme a převážeme nití.

  2. Na náplň si nakrájíme slaninu, rozškvaříme ji, přidáme rozšlehaná vajíčka, sůl a pepř, drobně pokrájené syrové brambory a pokrájenou sterilovanou okurku.

  3. Na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme závitky a ze všech stran je osmahneme. Přidáme sůl, bobkový list, špetku kari koření, podlijeme horkou vodou a závitky dusíme doměkka.

  4. Závitky vyndáme, sundáme nit, šťávu přecedíme a závitky dáme zpět. Opět přivedeme do varu, ve smetaně rozmícháme mouku, nalijeme na závitky a spolu asi 10 minut povaříme. Podle chuti do smetanové omáčky přidáme cukr a vegetu.

  5. Terčiny závitky na smetaně podáváme s vařenými brambory a kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy