Terčiny závitky na smetaně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 ks bobkový list 1 lžíce hladká mouka 1 špetka kari koření 0.3 l kyselá smetana 4 plátky hovězí nebo krůtí maso podle chuti cukr sůl vegeta náplň sůl 2 ks vejce 50 g uzená slanina 2-3 ks sterilovaná okurka mletý černý pepř 2-3 ks syrové brambory podle potřeby tuk na potření 1 lžíce hořčice
Postup Terčiny závitky na smetaně recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa (hovězí, telecí nebo krůtí) naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a dáme náplň. Zamotáme a převážeme nití.
Na náplň si nakrájíme slaninu, rozškvaříme ji, přidáme rozšlehaná vajíčka, sůl a pepř, drobně pokrájené syrové brambory a pokrájenou sterilovanou okurku.
Na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme závitky a ze všech stran je osmahneme. Přidáme sůl, bobkový list, špetku kari koření, podlijeme horkou vodou a závitky dusíme doměkka.
Závitky vyndáme, sundáme nit, šťávu přecedíme a závitky dáme zpět. Opět přivedeme do varu, ve smetaně rozmícháme mouku, nalijeme na závitky a spolu asi 10 minut povaříme. Podle chuti do smetanové omáčky přidáme cukr a vegetu.
Terčiny závitky na smetaně podáváme s vařenými brambory a kompotem.