Terčiny jazéčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 lžička cukr
1 špetka sůl
50 g máslo
1 dl mléko
20 g droždí
200 g polohrubá mouka
na obalení
1-2 lžíce cukr krystal
1-2 lžíce loupané sekané mandle
podle potřeby
tuk na vymazání
Postup Terčiny jazéčky recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy prosejeme mouku, rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko, změklý tuk a sůl a zaděláme vláčné těsto. Těsto posypeme moukou, přikryjeme a necháme vykynout.
Potom přendáme těsto na vál, uválíme váleček a nakrájíme na stejnoměrné kousky.
Na vál nasypeme trochu krystalového cukru a posekané mandle a každý kousek těsta v této směsi válečkem vyválíme.
Terčiny jazéčky přendáme na vymazaný plech a v předehřáté troubě zprudka upečeme.