Terčino zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
1 ks žloutek
250 g eidam
2 dl sladká smetana
drcený kmín
1 kg hlávkové zelí
100 g prorostlá slanina
mletá sladká paprika
na ozdobu
sekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové zelí pokrájíme na nudličky a opražíme na másle s drobně pokrájenou uzenou slaninou. Za stálého míchání ho osolíme, přidáme mletou červenou papriku, kmín a dusíme doměkka. Nastrouháme si sýr na struhadle s většími otvory.

  2. Pekáček nebo mísu z jenského skla trochu vymastíme. Vložíme půlku dušeného zelí, posypeme polovinou sýra. Přidáme zbytek zelí, posypeme sýrem a zalijeme smetanou s rozšlehaným žloutkem. V troubě zapečeme Terčino zelí dorůžova.

  3. Zapečené Terčino zelí posypeme na talíři pažitkou. Terčino zelí podáváme s brambory a s plátkem uzeného masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy