Terčino vepřové recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 ks vejce 0.5 lžičky solamyl 200 dkg žampiony 1 dl bílé víno 1 lžíce citronová šťáva 750 g vepřová panenka 0.5 lžičky worcestrová omáčka 1 ks střední pórek podle potřeby olej vývar z kostky podle chuti sůl vegeta kari koření na ozdobu petrželka kudrnka
Postup Terčino vepřové recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na malé kostičky, smícháme s vejcem, přidáme půl lžičky solamylu, citronovou šťávu, vegetu, sůl, špetku kari a zakápneme olejem. Dobře promícháme a necháme 2 hodiny uležet.
Potom zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, pokrájené očištěné žampiony, prolisovaný česnek a podusíme. Ve víně rozmícháme zbytek solamylu a worcester, maso zalijeme a dodusíme. Podle potřeby přidáme i trochu vývaru.
Hotové terčino vepřové podáváme s rýží, ozdobíme lístkem kudrnky a jako přílohu podáváme kompot podle chuti.