Terčino vepřové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks vejce
0.5 lžičky solamyl
200 dkg žampiony
1 dl bílé víno
1 lžíce citronová šťáva
750 g vepřová panenka
0.5 lžičky worcestrová omáčka
1 ks střední pórek
podle potřeby
olej
vývar z kostky
podle chuti
sůl
vegeta
kari koření
na ozdobu
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé kostičky, smícháme s vejcem, přidáme půl lžičky solamylu, citronovou šťávu, vegetu, sůl, špetku kari a zakápneme olejem. Dobře promícháme a necháme 2 hodiny uležet.

  2. Potom zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, pokrájené očištěné žampiony, prolisovaný česnek a podusíme. Ve víně rozmícháme zbytek solamylu a worcester, maso zalijeme a dodusíme. Podle potřeby přidáme i trochu vývaru.

  3. Hotové terčino vepřové podáváme s rýží, ozdobíme lístkem kudrnky a jako přílohu podáváme kompot podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy