Terčina hrachovica recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
1 hrst kroupy
1 kostka masox
1 lžíce hladká mouka
1 lžíce čerstvě nasekaná petrželka
0.5 hrnku smetana na vaření
150 g suchý hrách
podle chuti
sůl
na ozdobu
1 ks cibule
kysaná smetana
petrželka kudrnka
podle potřeby
1 ks cibule

Postup přípravy receptu

  1. V mírně osolené vodě uvaříme doměkka kroupy, scedíme a propláchneme. Suchý hrách opláchneme, namočíme a uvaříme doměkka. Uvařený hrách rozmixujeme.

  2. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a umícháme světlou zásmažku. Přidáme posekanou petrželku, rozmixovanou hrachovou kaši, dolijeme vodou, vhodíme kostku masoxu a povaříme. Přidáme uvařené kroupy, trochu smetany a odstavíme.

  3. Na másle osmažíme kroužky cibule, které dáme navrch polévky na talíři spolu s lžící husté smetany a lístkem kudrnky. Terčinu hrachovicu podáváme třeba s topinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!