Terčina hrachovica recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce máslo 1 hrst kroupy 1 kostka masox 1 lžíce hladká mouka 1 lžíce čerstvě nasekaná petrželka 0.5 hrnku smetana na vaření 150 g suchý hrách podle chuti sůl na ozdobu 1 ks cibule kysaná smetana petrželka kudrnka podle potřeby 1 ks cibule
Postup Terčina hrachovica recept
Postup přípravy receptu
-
V mírně osolené vodě uvaříme doměkka kroupy, scedíme a propláchneme. Suchý hrách opláchneme, namočíme a uvaříme doměkka. Uvařený hrách rozmixujeme.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a umícháme světlou zásmažku. Přidáme posekanou petrželku, rozmixovanou hrachovou kaši, dolijeme vodou, vhodíme kostku masoxu a povaříme. Přidáme uvařené kroupy, trochu smetany a odstavíme.
Na másle osmažíme kroužky cibule, které dáme navrch polévky na talíři spolu s lžící husté smetany a lístkem kudrnky. Terčinu hrachovicu podáváme třeba s topinkou.