Temešvárské kotlety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

800 g brambory
2 ks cibule
200 ml smetana
2 lžíce sádlo
2 ks rajče
2-3 lžíce hladká mouka
2 ks zelená paprika
4 ks vepřová kotleta
1 lžička mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  2. Kotlety opečeme na tuku po obou stranách. Vyjmeme a na zbytku sádla zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli a drobně nakrájenou petrželovou nať. Přidáme mletou papriku, rozmícháme a podlijeme. Brambory nakrájíme na plátky, přepůlíme na půlměsíčky, přidáme k cibuli a dusíme při mírném podlévání. Po 10 minutách je dáme na jednu stranu pekáče. Na druhou složíme kotlety a na volné místo dáme na nudličky nakrájenou papriku a na nudličky nakrájené, spařené a oloupané rajče. Přelijeme smetanou a v troubě společně dusíme ještě 25 minut. Smetana se má částečně vydusit.

  3. Na každou porci podáváme jednu kotletu, dušené brambory a lečo se smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy