Telecí roláda s chřestem a hranolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
4 lžíce olej
4 lžíce hořčice
1 ks citron
4 plátky telecí kýta
12 ks zelený chřest
podle chuti
sůl
pepř
příloha
bramborové hranolky

Postup přípravy receptu

  1. Telecí plátky rozklepeme na tenké plátky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánvi rozehřejeme olej a plátky telecího na něm zprudka rychle opečeme tak, aby uvnitř maso zůstalo syrové. Po opečení maso ihned zabalíme do rolády a zpevníme párátkem.

  2. Roládky vložíme do předehřáté trouby a 5 minut pečeme na 180 °C.

  3. Chřest opláchneme, oloupeme a zbavíme suchých konců. V osolené vodě s trochou cukru a šťávou z vymačkaného citrónu chřest uvaříme do poloměkka.

  4. Telecí rolády před podáváním zešikma rozkrojíme, dáme na talíře, doplníme horkým chřestem a doplníme bramborovými hranolky nebo jinak upravenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!