Telecí řízky na čekance recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
1 ks cibule
1 kg čekanka
muškátový oříšek
sůl a pepř
1 kg telecí řízky

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo a naklepané řízky na něm po obou stranách opečeme. Před dopečením je osolíme a opepříme.

  2. Zvlášť si připravíme čekanku, kterou očistíme, ostrým nožem vykrojíme vnitřek (malý košťál bývá uvnitř totiž hořký), omyjeme ji a osušíme plátěným ubrouskem.

  3. Na pánvi necháme zesklovatět cibuli, přidáme čekanku, osolíme ji, opepříme, lehce posypeme strouhaným muškátovým oříškem a opatrně promícháme, abychom ji nepoškodili. Předem opečené řízky nyní navrstvíme na čekanku a na mírném ohni 20 minut dusíme.

  4. Hotové řízky podáváme na předehřátých talířích tak, že maso obložíme čekankou a pokapeme vysmaženou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!