Telecí na houbách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
- - máslo
300 ml smetana
2 lžíce mouka hladká
- - pepř mletý
8 ks šalotka
250 ml víno bílé
- - oříšek muškátový
- - estragon
250 g hřiby
4 ks kotleta telecí
15 g hřiby sušené

Postup přípravy receptu

  1. Sušené hřiby zalijeme horkou vodou a necháme asi půl hodiny máčet. Mouku promícháme se solí a pepřem a obalíme v ní kotlety, které na másle opečeme z každé strany tak 4 minuty. Potom je udržujeme v teple. Do másla přidáme nakrájené šalotky, česnek a necháme je změknout, přidáme hřiby bez vody a čerstvé dusíme doměkka. Houby s cibulkou vyjmeme a také udržujeme v teple. Na pánev nalijeme víno a necháme ho svařit jen na pár lžic, potom přilijeme vodu z hub a zase necháme svařit. Nakonec vlijeme smetanu, necháme prohřát, přidáme sůl, pepř, estragon, muškát, do pánve vrátíme kotlety, houby a všechno prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!