Telecí dušené s hráškem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 g cukr
sůl
80 g tuk
40 g hladká mouka
120 g sterilovaný hrášek
500 g telecí plec

Postup přípravy receptu

  1. Telecí maso očistíme a nakrájíme na kostky.

  2. V kastrůlku nebo pánvi s vyšším okrajem a poklicí rozehřejeme tuk. Vsypeme kousky telecího a ze všech stran je důkladně orestujeme dozlatova. Pak je zaprášíme moukou, osolíme a podlijeme vodou. Telecí zvolna dusíme doměkka. Ke konci přidáme okapaný hrášek. Telecí dušené s hráškem mírně osladíme a společně dodusíme doměkka.

  3. Telecí dušené s hráškem podáváme s přílohou podle chuti. Skvělé jsou brambory, rýže nebo jen čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!