Těftěli s rajčatovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks rohlík
1 lžička hladká mouka
300 g mleté maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
omáčka
1 ks cibule
2 ks rajčatový protlak
1 ks vývar z masoxu
1 ks bobkový list
1-2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky necháme je rozmočit v mléce nebo vodě. Dobře je vymačkáme a přidáme je k mletému masu. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Polovinu přidáme k mletému masu. Přidáme lžičku hladké mouky, podle chuti sůl a pepř, směs pečlivě promícháme

  2. Z hotové směsi tvarujeme kuličky. V kastrůlku rozehřejeme tuk a těftěli v něm opečeme. Pak je vyjmeme.

  3. Do výpeku vsypeme druhou polovinu cibule. Zaprášíme moukou a připravíme zásmažku. Za stálého míchání ji rozředíme vývarem. Přidáme rajčatový protlak, bobkový list a osolíme. Omáčku provaříme. Pro masovou chuť můžeme přidat povařit těftěli. Provařenou omáčku přecedíme přes hustý cedník.

  4. Těftěli s rajčatovou omáčkou podáváme horké. Vhodnou přílohou jsou těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy