Tebi salát s fazolemi a tuňákem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
200 g tuňák v olivovém oleji
60 g řapíkatý celer
200 g sterilované fazole bez nálevu
1 lžíce tebi droždí
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř
na ozdobu
rajče
hlávkový salát
příloha
bageta
bylinkové máslo

Postup přípravy receptu

  1. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme také na jemno.

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme tebi kvasnice a necháme vychladnout. Polovinu připravených fazolí rozmixujeme se šťávou, kterou jsme slili z tuňáka Rio Mare a dáme do misky.

  3. Do misky přidáme cibuli s kvasnicemi, druhou polovinu fazolí a nakrájený řapíkatý celer. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Nakonec přimícháme kousky tuňáka.

  4. Tebi salát s fazolemi a tuňákem můžeme ozdobit zeleninou a podáváme s bagetou s bylinkovým máslem, nebo případně s jiným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy