Tážin s hruškami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g hrušky
400 g hovězí maso
podle chuti
sůl
šafrán
mletý zázvor
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso rozdělíme na 4 stejné porce. Vložíme je do kastrolu na rozpálený olej a ochutíme kořením. Po chviličce maso zalijeme trochou vody a necháme asi hodinu dusit pod pokličkou.

  2. Hrušky omyjeme, neloupeme a rozkrájíme je na čtvrtky. Když je maso měkké, vyjmeme ho a uložíme do tepla, aby nevychladlo. Do výpeku přidáme hrušky a zbytek koření. Vše zalijeme vodou a vaříme ještě asi 20 minut. Nakonec v malém množství vody rozmícháme mouku a přilijeme ji do kastrolu s hruškami. Omáčku mícháme, dokud nám nezhoustne. Potom do ní přidáme maso, chviličku prohřejeme a vše je hotovo.

  3. Tážin s hruškami podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy