Tátův pekáč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle potřeby olej podle chuti sůl mletý pepř příloha 1 kg cibule směs 3 ks klobása 1 kelímek plnotučná hořčice 30-40 dkg anglická slanina 2 kelímky smetana ke šlehání 0.5 kg vepřová plec 0.5 kg zadní hovězí 1 kelímek kremžská hořčice
Postup Tátův pekáč recept
Postup přípravy receptu
-
Zadní hovězí a vepřové plecko nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Přidáme 3 druhy klobás (kromě paprikové). Dále přidáme anglickou slaninu nakrájenou na špalíčky. Vše zamícháme, přidáme olej a plnotučnou i krémžskou hořčici. Necháme zhruba den odležet v chladu. Druhý den pečeme maso na plný výkon do poloměkka.
K upečenému masu přidáme cibuli nakrájenou na proužky, když je cibule nazlátlá, zalijeme maso šlehačkami a dáme zapéct. Maso je po celou dobu přikryté, odkrýváme ho až v momentě, kdy přidáváme šlehačku.
Tátův pekáč podáváme s rýží, opečeným bramborem nebo chlebem.