Tátův pekáč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř
příloha
1 kg cibule
směs
3 ks klobása
1 kelímek plnotučná hořčice
30-40 dkg anglická slanina
2 kelímky smetana ke šlehání
0.5 kg vepřová plec
0.5 kg zadní hovězí
1 kelímek kremžská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Zadní hovězí a vepřové plecko nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Přidáme 3 druhy klobás (kromě paprikové). Dále přidáme anglickou slaninu nakrájenou na špalíčky. Vše zamícháme, přidáme olej a plnotučnou i krémžskou hořčici. Necháme zhruba den odležet v chladu. Druhý den pečeme maso na plný výkon do poloměkka.

  2. K upečenému masu přidáme cibuli nakrájenou na proužky, když je cibule nazlátlá, zalijeme maso šlehačkami a dáme zapéct. Maso je po celou dobu přikryté, odkrýváme ho až v momentě, kdy přidáváme šlehačku.

  3. Tátův pekáč podáváme s rýží, opečeným bramborem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy