Taťuldův bramborový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
6 ks vejce
3 kg brambory
1 sklenice majonéza
hořčice
3 ks středně velká cibule
6 ks sterilované okurky
1 sklenice tatarská omáčka
1 konzerva sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
0.5 kg salám (Gothaj, Junior)

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo, zchladíme je a oloupeme. Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno, lehce ji osmažíme - je pak v salátu lehčeji stravitelná.

  2. Studené brambory nakrájíme na kostičky, poté nakrájíme na kostičky i uvařená vajíčka, okurky, salám, přidáme cibuli, sterilovaný hrášek (větší konzervu). Osolíme, opepříme. Přidáme velkou sklenici majonézy, tatarskou omáčku, trochu hořčice. Vše důkladně promícháme.

  3. Bramborový salát necháme do druhého dne proležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy