Tatransky biftek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
0.5 kostky máslo
pepř
1 kelímek smetana ke šlehání
10 ks ˙ampiony
250 g vepřového masa(kýta nebo krkovice)
světlá jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a jemně potřeme olejem. Necháme uležet. Pak prudce osmahneme na oleji.

  2. Hotové maso vyndáme, do výpeku vsypeme na plátky pokrájemé žampiony, přidáme půl kostky másla a dusíme houby do měkka. Poté vlijeme smetanu ke šlehání, zahustíme jíškou, osolíme a opepříme dle chuti. Povaříme do zhoustnutí.

  3. Maso na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy