Tatranské kotlety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
150 g šunka
pepř
1 kelímek smetana ke šlehání
1 sklenice sterilované lečo
200 g strouhaný eidam
4-6 ks vepřové kotlety bez kosti
150 g libovější anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety nařízneme na okraji, naklepeme, osolíme, opepříme a rozložíme na dno pekáčku. Pekáček není třeba ničím vymazávat.

  2. Na každou kotletu položíme plátek šunky, plátek anglické slaniny a velkou lžíci sterilovaného leča. Použijeme spíš zeleninu, většina tekutiny z leča zůstane ve sklenici.

  3. Posypeme strouhaným sýrem, zalijeme šlehačkou a dáme péci do vyhřáté trouby.

  4. Já peču tatranské kotlety v horkovzdušné troubě odkryté při teplotě 120 - 150 °C necelou hodinu.

  5. Tatranské kotlety podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!