Tatrankový moučník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 ml olej 5 ks vejce 1 ks prášek do pečiva 500 g meruňky 200 g cukr krupice 1 ks vanilkový cukr 200 g polohrubá mouka 50 ml studená voda 1 ks čokoládová tatranka podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Tatrankový moučník recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušleháme s cukrem a s vanilkovým cukrem do pěny. Přilijeme olej a vodu a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáváme ho do těsta střídavě s moukou, do které jsme předem promíchali prášek do pečiva.
Těsto lehce promícháme a rozetřeme na plech, který jsme vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Na těsto poklademe poloviny vypeckovaných meruněk řezem dolů.
Oplatku nastrouháme na jemném struhadle a celý povrch moučníků rovnoměrně posypeme nastrouhanou hmotou. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C.
Po vychladnutí krájíme tatrankový moučník na řezy a podáváme.