Tatrankový moučník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml olej
5 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
500 g meruňky
200 g cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
200 g polohrubá mouka
50 ml studená voda
1 ks čokoládová tatranka
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s cukrem a s vanilkovým cukrem do pěny. Přilijeme olej a vodu a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáváme ho do těsta střídavě s moukou, do které jsme předem promíchali prášek do pečiva.

  2. Těsto lehce promícháme a rozetřeme na plech, který jsme vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Na těsto poklademe poloviny vypeckovaných meruněk řezem dolů.

  3. Oplatku nastrouháme na jemném struhadle a celý povrch moučníků rovnoměrně posypeme nastrouhanou hmotou. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C.

  4. Po vychladnutí krájíme tatrankový moučník na řezy a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy