Tatínkovo sváteční červené zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti cukr slanina olej sůl ocet 1-2 ks cibule 1 ks jablko 1 hrst rozinky 1 hlávka červené zelí 2 špetky mletá skořice podle potřeby voda
Postup Tatínkovo sváteční červené zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Zelí nakrájíme najemno a vložíme do hrnce. Lze použít i zelí ze sáčku, či sterilizované ve slaném nálevu. Zelí podlijeme trochou vody. Podléváme méně, nebudeme zahušťovat. K zelí přidáme pepř, sůl, cukr, trochu octa a necháme dusit.
Zvláště si připravíme najemno nakrájenou cibulku a osmažíme ji se slaninou. Poté ji přidáme k zelí a necháme dále dusit. Až nám zelí změkne, přidáme hrst rozinek a špetku skořice. Těsně před podáváním, přidáme do zelí na jemné plátky pokrájené oloupané jablíčko pro zjemnění chuti.
Tatínkovo sváteční červené zelí je vhodné k vepřovým výpečkům v kombinaci s bramborovým či houskovým knedlíkem.