Tatínkovo sváteční červené zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
cukr
slanina
olej
sůl
ocet
1-2 ks cibule
1 ks jablko
1 hrst rozinky
1 hlávka červené zelí
2 špetky mletá skořice
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme najemno a vložíme do hrnce. Lze použít i zelí ze sáčku, či sterilizované ve slaném nálevu. Zelí podlijeme trochou vody. Podléváme méně, nebudeme zahušťovat. K zelí přidáme pepř, sůl, cukr, trochu octa a necháme dusit.

  2. Zvláště si připravíme najemno nakrájenou cibulku a osmažíme ji se slaninou. Poté ji přidáme k zelí a necháme dále dusit. Až nám zelí změkne, přidáme hrst rozinek a špetku skořice. Těsně před podáváním, přidáme do zelí na jemné plátky pokrájené oloupané jablíčko pro zjemnění chuti.

  3. Tatínkovo sváteční červené zelí je vhodné k vepřovým výpečkům v kombinaci s bramborovým či houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy