Tatínkova zapékačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
6 ks brambory
500 g salám
100 g těstoviny
podle chuti
sůl
vegeta
mletý černý pepř
podle potřeby
mléko
na ozdobu
30 dkg tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Větší brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme přes kolečko na salát. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Scedíme je, ale neproplachujeme. Salám nebo uzené nakrájíme na kousky.

  2. Vyšší plech vymastíme. Brambory smícháme s těstovinami a salámem, osolíme, opepříme, případně přidáme trochu vegety a rozložíme na plech. Podle chuti můžeme přidat i sýr nebo dušenou zeleninu. Vše důkladně promícháme a zarovnáme. Můžeme i poprášit paprikovou vegetou. V mléce si rozšleháme vejce a zalijeme. Tatínkovu zapékačku dáme péct do předem vyhřáté trouby.

  3. Před dopečením posypeme zapékačku tvrdým sýrem a dáme dopéct, dokud nebude mít sýr jemně zlatavou barvu.

  4. Tatínkovu zapékačku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!