Tatarské karbanátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 0.5 lžičky mletá skořice 0.5 lžičky chilli koření 500 g hovězí zadní olivový olej na smažení mletý černý pepř
Postup Tatarské karbanátky recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso naškrábeme nebo jemně umeleme, jako bychom dělali základ na tatarák.
Maso vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme skořici a mleté chilli. Ze směsi tvoříme navlhčenými rukami 4 - 6 stejných plochých karbanátků. Pokud chceme, můžeme směs spojit 1 vejcem, ale není to podmínkou.
Na pánvi rozpálíme olivový olej a karbanátky na něm smažíme asi 5 minut z obou stran.
Hotové karbanátky zdobíme kolečky cibule a podáváme s opečenými brambory nebo bramborovou kaší.