Tartaletka s čokoládovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 g máslo
1 ks žloutek
100 g cukr moučka
300 g hladká mouka
náplň
100 g máslo
3 ks žloutek
200 g čokoláda
40 g cukr moučka
100 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Prosátou mouku promícháme s cukrem, přidáme máslo rozkrájené na kostičky, žloutek a rychle zpracujeme na hladké těsto. Těsto na tartaletky zabalíme do fólie a dáme do ledničky odpočinout asi na hodinu.

  2. Těsto rozdělíme na 12 kousků, záleží také na tom, jak velké máme formičky na tartaletky. Těsto pomocí prstů vtlačíme do formiček, rozložíme na plech a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut.

  3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Přidáme smetanu a cukr. Odstavíme z tepla a všleháme žloutky.

  4. Předpečené korpusy naplníme krémem a dáme zapéct na dalších 10 minut do trouby.

  5. Tartaletky s čokoládovým krémem podáváme vychlazené jako úžasný dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy