Tajemná kolínka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
žloutek
koňak
griotka
maraskino
curacao
vanilkový likér
zelená chartreuska

Postup přípravy receptu

  1. Kolínko sv. Floriána

  2. Do vychlazeného poháru nalijeme do dvou třetin griotku a na ni zlehka vyklepneme žloutek.

  3. Italské kolínko

  4. Do vychlazeného poháru nalijeme do dvou třetin vanilkový likér, na něj opatrně položíme žloutek a navrch nalijeme třetinu maraskina (jemný višňový likér).

  5. Pousse-cafés Francais

  6. Do vychlazeného poháru nalijeme čtvrtinu maraskina, čtvrtinu curacaa, čtvrtinu zelené chartreusky (bylinný jemně kořeněný sladký likér) a nakonec čtvrtinu koňaku.

  7. Vždy postupujeme velice opatrně, abychom nápoj nepromíchali. Nápoj podáváme s brčkem a záleží jen na nás, kterou vrstvu nápoje budeme "usrkávat".

  8. Pohár na kolínka (pousse-cafés) je velice úzký, nízký, nahoru se rozšiřující a obvykle nemívá stopku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy