Tachovské medailonky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg vepřová kýta
těstíčko
1 lžička sůl
2-3 lžíce solamyl
10 ml pivo
1 lžíce plnotučná hořčice
3 lžíce hladká mouka
2 lžíce sojová omáčka
1 lžička mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu lehce naklepeme, po okrajích nařízneme, aby se při smažení maso nekroutilo, lehce osolíme a necháme chvilku odpočívat. Místo vepřové kýty můžeme na medailonky použít kuřecí prsa.

  2. Do misky dáme pivo, hladkou mouku, hořčici (může být francouzská), kvalitní sojovou omáčku, mletý černý pepř, sůl a solamyl. Vše prošleháme a plátek po plátku vkládáme do těstíčka tak, aby bylo maso dobře potřené těstíčkem z obou stran. Obalené plátky necháme asi hodinu odpočinout.

  3. Na rozpálenou pánev nalijeme olej a necháme ho dobře rozehřát. Na silném plameni maso osmažíme po obou stranách. Pak plamen zmírníme a dosmažíme doměkka. Odložíme hotové plátky do teplého kastrolu, přikryjeme pokličkou a necháme ještě pár minut dojít.

  4. Tachovské medailonky podáváme s opečenými brambory nebo hranolky a domácí tatarkou odlehčenou jogurtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy