Taboulleh s rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 svazeček máta 1 ks šalotka 1 hrneček kuskus 4 lžíce olivový olej 1 ks naťová cibulka 1 lžička čerstvě nasekaná petrželka 3 ks masité rajče podle chuti 1 ks chilli paprička černé olivy 1 špetka mletý černý pepř jogurt nebo zakysaná smetana
Postup Taboulleh s rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Kuskus necháme 2 - 3 minuty odstát v horké vodě, pak scedíme a během chladnutí vmícháme olivový olej, pepř a sůl. Cibuli a rajčata nakrájíme na drobné kostičky. Pozor, u rajčat bychom měli vykrojit nazelenalé středové části. Je možno použít i rajčata soudková, popř. některé druhy keříkových červených i žlutých rajčat. Vmícháme zeleninu, sůl, pepř a nasekané bylinky.
Základní recept je s mátou, ale kdo ji nemá rád, může použít i zelenou petrželku. Další varianta nabízí vmíchat několik černých oliv nakrájených na plátky.
Taboulleh s rajčaty se musí nejméně 3 hodiny zaležet v lednici a doporučuje se servírovat jako salát, popř. příloha ke grilovanému masu. Možno též vmíchat bílý jogurt či zakysanou smetanu.