Taboulleh s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 svazeček máta
1 ks šalotka
1 hrneček kuskus
4 lžíce olivový olej
1 ks naťová cibulka
1 lžička čerstvě nasekaná petrželka
3 ks masité rajče
podle chuti
1 ks chilli paprička
černé olivy
1 špetka mletý černý pepř
jogurt nebo zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus necháme 2 - 3 minuty odstát v horké vodě, pak scedíme a během chladnutí vmícháme olivový olej, pepř a sůl. Cibuli a rajčata nakrájíme na drobné kostičky. Pozor, u rajčat bychom měli vykrojit nazelenalé středové části. Je možno použít i rajčata soudková, popř. některé druhy keříkových červených i žlutých rajčat. Vmícháme zeleninu, sůl, pepř a nasekané bylinky.

  2. Základní recept je s mátou, ale kdo ji nemá rád, může použít i zelenou petrželku. Další varianta nabízí vmíchat několik černých oliv nakrájených na plátky.

  3. Taboulleh s rajčaty se musí nejméně 3 hodiny zaležet v lednici a doporučuje se servírovat jako salát, popř. příloha ke grilovanému masu. Možno též vmíchat bílý jogurt či zakysanou smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy