Szegédské zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr sůl 3 ks cibule kmín 4 lžíce sádlo 1 balíček jíška pepř 1 balíček sladká paprika 3 balíčky kysané zelí 1 kg vepřová krkovice
Postup Szegédské zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Kysané zelí zcedíme, překrojíme na kratší nudličky a nálev ze zelí necháme. Maso nakrájíma na kostky.
Na drobno nakrájenou cibulku zpěníme na sádle a přidáme maso, které posypeme kmínem a opepříme.
Když maso pustí tuk, přisypeme papriku a krátce, ale zprudka vše orestujeme a zalejeme půlkou nálevu ze zelí. Promícháme, chvilku provaříme a přidáme kysané zelí. Pak směs dolejeme vodou tak, aby bylo zelí pod vodou, osolíme a dusíme tak dluho, až maso změkne.
Potom ochutnáme a podle potřeby můžeme přilít zbytek nálevu ze zelí, nebo pokud je zelí moc kyselé, tak přisladíme.
Nakonec zahustíme jíškou, provaříme a můžeme podávat.