Szegédské zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
sůl
3 ks cibule
kmín
4 lžíce sádlo
1 balíček jíška
pepř
1 balíček sladká paprika
3 balíčky kysané zelí
1 kg vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí zcedíme, překrojíme na kratší nudličky a nálev ze zelí necháme. Maso nakrájíma na kostky.

  2. Na drobno nakrájenou cibulku zpěníme na sádle a přidáme maso, které posypeme kmínem a opepříme.

  3. Když maso pustí tuk, přisypeme papriku a krátce, ale zprudka vše orestujeme a zalejeme půlkou nálevu ze zelí. Promícháme, chvilku provaříme a přidáme kysané zelí. Pak směs dolejeme vodou tak, aby bylo zelí pod vodou, osolíme a dusíme tak dluho, až maso změkne.

  4. Potom ochutnáme a podle potřeby můžeme přilít zbytek nálevu ze zelí, nebo pokud je zelí moc kyselé, tak přisladíme.

  5. Nakonec zahustíme jíškou, provaříme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy