Szegédské kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

70 g slanina
20 g máslo
2 ks cibule
1 ks kuře
0 l vývar z masoxu
3 lžíce rajská šťáva
1 lžíce pálivá papriková pasta
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme na 4 kusy, osolíme a vydatně potřeme pastou z pálivé papriky. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a podusíme ji na másle. Slaninu nakrájíme nadrobno.

  2. V kastrolu rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, na kterou dáme porce kuřete, a opékáme. Po opečení zalijeme rajskou šťávou s jemně nasekanou cibulí podušenou na másle. Po podušení zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a ještě kuře doměkka podusíme.

  3. Szegédské kuře podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy