Szegedské halászlé recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 250 g cibule 100 g rajče 2 kg kapr 100 g zelená paprika 50 g mletá sladká paprika podle chuti sůl koření
Postup Szegedské halászlé recept
Postup přípravy receptu
-
Kaprovi odřežeme hlavu a vyfiletujeme ho. Maso nakrájíme na kostky a odložíme do chladničky. Zeleninu dobře očistíme.
Do hrnce s olejem přidáme pokrájenou cibuli, rajčata, papriku, hlavu s kostmi a ocasem. Zalijeme vodou, osolíme, okořeníme a uvaříme.
Hotový vývar propasírujeme a dáme znovu vařit. Přidáme mletou papriku, nakrájené maso z kapra a szegedské halászlé vaříme ještě 30 minut.
Szegedské halászlé podáváme při štědrovečerní večeři a jiných příležitostech.