Szegedské halászlé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
250 g cibule
100 g rajče
2 kg kapr
100 g zelená paprika
50 g mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
koření

Postup přípravy receptu

  1. Kaprovi odřežeme hlavu a vyfiletujeme ho. Maso nakrájíme na kostky a odložíme do chladničky. Zeleninu dobře očistíme.

  2. Do hrnce s olejem přidáme pokrájenou cibuli, rajčata, papriku, hlavu s kostmi a ocasem. Zalijeme vodou, osolíme, okořeníme a uvaříme.

  3. Hotový vývar propasírujeme a dáme znovu vařit. Přidáme mletou papriku, nakrájené maso z kapra a szegedské halászlé vaříme ještě 30 minut.

  4. Szegedské halászlé podáváme při štědrovečerní večeři a jiných příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy