Syrský kapr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 porce kapr
směs
0 lžiček cukr
3 stroužky česnek
30 g máslo
2 lžíce strouhanka
1 ks cibule
3 lžíce smetana
1 špetka mletá skořice
2 lžíce citronová šťáva
30 g vlašské ořechy
30 g loupané mandle
podle chuti
sůl
1-2 špetky šafrán
podle potřeby
100 ml olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Porce kapra omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a lehce poprášíme šafránem. Potom kapra prudce z obou stran osmažíme v rozpáleném oleji.

  2. Smetanou zvlhčíme 2 vrchovaté lžíce strouhanky. Oloupané mandle, vlašské ořechy a nakrájenou cibuli rozmixujeme. Přidáme rozpuštěné máslo, mletou skořici, cukr, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl, strouhanku a dobře promícháme. Pokud nemůžeme používat cukr, tak ho vynecháme, místo něj můžeme přidat lžíci jemně nastrouhaného jablka nebo karotky. Směsí potřeme osmahnuté porce kapra, vložíme do zapékací mísy a zapečeme.

  3. Kapra zapékáme asi 10 minut v rozehřáté troubě.

  4. Syrského kapra podáváme jako hlavní chod s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy